KUBUS NIEUWS

Coming soon...
ADOS-2 testing mogelijk in De Kubus

De ADOS-2 is het meest gebruikte observatieschema voor autismespectrumstoornissen (ASS). Tijdens de afname van de ADOS-2 lokt de onderzoeker sociaal, communicatief, stereotiep en spelgedrag uit om zo gedrag te kunnen observeren dat mogelijk wijst op autisme.

De ADOS-2 kan gebruikt worden bij peuters (vanaf 12 maanden), kinderen, adolescenten en volwassenen waarbij een vermoeden van autisme bestaat.

Jasmien

Lien

Jasmien en Lien schreven zich in voor de opleiding, waarna ze ook de ADOS-2 test mogen afnemen.


KUBUS NIEUWS


Blijf op de hoogte van alle nieuwigheden binnen De Kubus Merchtem

Wij verhuizen!!


Vanaf maandag 4 maart 2024 zullen de consultaties doorgaan op ons nieuw adres:


Mieregemstraat 21, 1785 Merchtem


Tot dan!


Team Kubus Merchtem

NIEUW

BOBATH THERAPIE

Binnenkort verwelkomen we Lobke Pauwels als Bobath therapeute

Wenst u extra informatie of een afspraak?
Lobke Pauwels

Bobath therapeut psychomotoriek

lobke@dekubusmerchtem.be

+32 485 37 67 89


WELKOM KATHLEEN

Kathleen zal van start gaan in onze nieuwbouwpraktijk.

Momenteel gaan de afspraken nog door in haar thuispraktijk te Lebbeke

Ik ben Kathleen Van Sande, audiologe, en ga binnenkort van start in De Kubus Merchtem.


Naast mijn job als audiologe, ben ik ook leerkracht Nederlands voor anderstaligen, wat mooi meegenomen is bij cliënten die het Nederlands niet volledig beheersen.

Ik werk als onafhankelijk audioloog, dit heeft als voordeel dat ik niet gebonden ben aan één soort gehoortoestel. Hierdoor kunnen we samen op zoek gaan naar het hoortoestel of -hulpmiddel die het meest geschikt is voor u, zonder dat de prijzen hoger liggen dan bij de grote winkelketens.

Ik heb een warme aanpak, waardeer uw inspraak en neem graag de tijd om samen met uw kind, of u op zoek te gaan naar de beste oplossing.

Als laatste geef ik graag mee dat ik flexibel ben en mijn kennis en ervaring probeer te bundelen met de ervaringen die patiënten hebben.

Enkel zo komen we tot, het voor u, beste resultaat.

NIEUW vanaf september 2023


KINESITHERAPIE bij NEUROLOGISCHE AANDOENINGEN EN PEDIATRIEWe verhuizen in het voorjaar van 2024


VISIE


Kwalitatieve zorg staat bij ons centraal.


Wij proberen binnen ons multidisciplinair centrum de kinderen, hun ouder(s) en familieleden centraal te stellen.


Om deze kwalitatieve zorg nog verder te optimaliseren, verhuizen we naar een nieuwe, ruimere locatie. Dit maakt het mogelijk om als team nog beter samen te werken, het geeft meer mogelijkheden m.b.t. het maken van afspraken en we hopen ons zorgaanbod hiermee nog verder uit te breiden.


De pediaters kunnen hierdoor ook naast elkaar werken op de drukke dagen, alsook bij de kinesitherapeuten zullen tijdens de drukkere periodes meer mogelijkheden zijn m.b.t. de respiratoire kinesitherapie.


Omdat de wetenschap niet stil staat, scholen onze artsen en therapeuten zich op regelmatige basis bij. Zo proberen we bij te blijven met de laatste ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Wachten tot broer of zus klaar is...


KAN OOK LEUK ZIJN!
Bij mooi weer, kan u het wachten leuker maken op één van de vele speeltuinen in de gemeente Merchtem.

De gemeente heeft alle leuke speelpleinen samengebracht op één kaart.


De netwerken geestelijke gezondheid creëren samen met de eerstelijnszones een vlot toegankelijke zorg voor kwetsbare doelgroepen met milde tot matig ernstige psychische problemen. Deze psychologische hulpverlening richt zich op kinderen, jongeren en volwassenen. Zij kunnen eerstelijnszorg krijgen voor hun algemeen psychisch welbevinden of meer gespecialiseerde zorg bij matig ernstige psychische problemen.


Binnen de conventie betaal je voor een consultatie bij een geconventioneerde psycholoog 11 euro per sessie (4 euro bij verhoogde tegemoetkoming) en 2,5 euro voor een groepssessie.

Bij ernstige psychische problemen kan je beroep doen op zelfstandig gevestigde psychologen of orthopedagogen, centra geestelijke gezondheidszorg, mobiele teams, psychiatrische afdelingen in een algemeen ziekenhuis of het psychiatrisch ziekenhuis.


Binnen de Kubus Merchtem, kan je terecht bij Kato De Plecker.

“Als eerstelijnspsychologe ga ik aan de slag met kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar en hun netwerk. Je kan bij mij terecht met allerlei problemen die om bepaalde redenen ontstaan zijn en die jou uit balans brengen of waarbij je zelf niet weet hoe je ermee kan omgaan of ze kan oplossen.

Vaak ontstaan problemen door bepaalde gebeurtenissen die je meemaakt en hoe jij daar als persoon op reageert. Samen brengen we je problemen en sterktes in kaart en stellen we ook doelen op zodat we goed weten waar je naartoe wilt. We gaan hiermee aan de slag gedurende maximum tien sessies.

Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, vind ik het erg belangrijk om ook de mensen rondom jou te betrekken in dit traject. In de eerste plaats denk ik aan je ouders, maar ook andere familieleden, vrienden of iemand van je school kunnen jou, afhankelijk van jouw vraag, mogelijks elk op hun eigen manier verder helpen. Dat we deze mensen inschakelen is ook om jou te versterken wanneer we de begeleiding afronden.

We bekijken dan samen wat jij nodig hebt om samen met je netwerk alle aangeleerde hulpmiddelen te kunnen blijven inzetten als het op een bepaald moment nog eens moeilijk wordt.”

Bereikbaarheid praktijk 


De gemeente Merchtem organiseerd ieder jaar Merchtem-kermis. De kermis gaat steeds door op de 3de zondag van augustus en de jaarmarkt op dinsdag.


Hierdoor is de praktijk moeilijker bereikbaar en kan u tijdens de jaarmarkt niet parkeren op het Mieregemplein.